Information från Ordföranden 28 mars

Styrelsemöten
Styrelsemöten hålls torsdagen den 5 maj, Lötgärdet, och fredagen den 6 maj Stora Getterö.
Motioner
Motioner önskas vara sekreterarna tillhanda, före 10 april.

Städ och arbetsdag

Lördagen den 7 maj, samling kl. 10:00, arbetsuppgifter meddelas senare.

Bygglov
Bygglov för både bodar och bryggor är nu beviljade. Kustbyggarna har fått i uppdrag att utföra arbetet. Arbetet ska vara klart före 1/5, detta har dock bara lovats muntligen, trots flera påstötningar om att få det skriftligen. ”Förbindelsebryggan” som ska gå mellan rampen och ena bryggan, är inte planerad att byggas i år. Den av Lötgärdet renoverade ”flotten” planeras dock att förankras vid rampen, för att förenkla i och upptagning av båtar. 
Det är önskvärt att de båtar som ligger på de två (fyra) yttersta platserna inte förtöjs där förrän bryggan är förlängd. Detta då man behöver den ytan för att skarva ihop bryggorna.

Sandstrand
Väntar på en offert från Kustbyggarna, är den rimlig, ämnar vi, Lötgärdet, acceptera den och arbetet med den ska då också vara klart före 1/5.

Trafikverket
Har ännu inte lyckats redogöra huruvida vi får något bidrag eller inte. Om någon saknar skyltarna vid infarten så är dom nedtagna, då bidragsberättigad väg inte ska ha sådana (förbudskyltar). Beroende på hur utfallet i frågan blir, avses nya (gamla) skyltar åter sättas upp.

Bredband
Söderköpings kommun har ett program för utbyggnad av fiber till hela området, även för vår del. Valdemarsviks kommun var dock inte riktigt intresserade, och medan tiden gick fick Söderköpings politiker för sig att sälja allt till ett privat företag. Är man intresserad av att följa upp detta, kontakta då jorgen.m.filipsson@soderkoping.se, som är ansvarig från kommunens sida. Om jag förstod Jörgen rätt, kommer detta ta tid. Det finns dock de som med en hyfsad router, och utan riktantenn, tydligen har riktigt bra uppkoppling mot det mobila bredbandet.  

Båtmotorstölder
En båtklubb i Stockholm införde obligatorisk ”DNA märkning” https://www.stoldskyddsforeningen.se/butik/privat/produkter-och-tjanster/ssf-dna-markning/
Skyltar på flera språk sattes upp, och efter detta har dom inte haft en enda stöld. Det går att göra detta i samfällighetens regi, och naturligtvis även privat.

Rörigt
Det kommer naturligtvis bli lite rörigt nere vid bryggorna då markberedning, sjöbodsbyggand samt bryggförlängning pågår. Jag hoppas att de inte direkt inblandade kan ha överseende med detta.  

Nya fastighetsägare
Några fastigheter har bytt ägare, vi önskar dessa nya grannar välkomna

Specifikt till Lötgärdets medlemmar, Avlopp
Länsstyrelsen har då beviljat samfälligheten bidrag till nytt avloppsystem. Ett informationsmöte från kommunen och projektledaren, är planerat att hållas i närtid. Platsen blir antingen i Holmens lokaler, där vi var sist, alternativt i Valdemarsviks kommunhus. 
På hemsidan under nyheter/avlopp frågor-svar finns Magnus Larssons 0121-18763, magnus.k.larsson@soderkoping.se svar på mina/våra frågor.
Projektledare Anna Stridh når ni på 070-9322155, anna.stridh@telia.com för eventuella frågor.
Under fliken Dokument/Skrivelser finner ni Länsstyrelsens besked. 

Så till sist, synpunkter och åsikter är välkomna.

Med vänlig hälsning
Jonas 
073-3268450

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter